Politiek Cafe over de uitslag van de lokale verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. lijken de Nieuwegeinse politiek met een Gordiaanse knoop opgezadeld te hebben. Getalsmatig kan het niet anders dan dat er een coalitie van vijf partijen komt, maar daarvoor moeten traditionele tegenpolen gaan samenwerken. Wat zijn de kansen? En wat de mogelijkheden? Dreigt er een impasse? Is Nieuwegein gediend met deze uitslag? Hierover zal het gaan tijdens het Politiek Cafe van dinsdag 15 april aanstaande in de Green Village aan de Blokhoeve 7. Het begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Vier Nieuwegeinse oud-politici laten hun licht schijnen over deze schijnbaar onontwarbare Gordiaanse knoop van de Nieuwegeinse politiek. Onder leiding van presentatoren René Hansen en Raymond de Jong gaan zij in talkshowsetting in debat om de verkiezingsuitslag te duiden, deze in perspectief te plaatsen en richting te geven.

Aanwezig zijn: Corrie van Rooijen, zij is sinds 1975 politica voor GroenLinks in
Nieuwegein, was wethouder en fractievoorzitter. Nam in maart afscheid als
raadslid. Edwin van Straten, hij was twaalf jaar raadslid in Nieuwegein, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter van de VVD. Nam in maart afscheid van de raad. Bert Lubbinge, hij was tien jaar wethouder voor de PvdA in Nieuwegein. Nam twee jaar geleden afscheid en is nu interim wethouder voor de PvdA in Amersfoort. Tot slot is aanwezig Willem Wijntjes. Wijntjes was twintig jaar raadslid in Nieuwegein voor het CDA. Gold jarenlang als het financiële geweten van de raad. Nam ook in maart afscheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk