Politiek Cafe Nieuwegein over de huizenmarkt

Dinsdag 21 mei aanstaande is er weer een Politiek Cafe in Nieuwegein. Deze keer wordt komen Drs. Kees Verhoeven, lid van de Tweede kamer voor D66 en Prof. Dr. Peter Boelhouwer, hoogleraar TU Delft en autoriteit op het gebied van volkshuisvesting en woningmarkt. De bijeenkomst vindt plaats in de Green Village aan de Blokhoeve 7 en begint om 20.00 uur. De gasten zullen met u in discussie gaan over het rapport ‘Kosten Koper’, opgesteld onder voorzitterschap van Kees Verhoeven, en het onlangs afgesloten ‘Woonakkord’ van minister Blok, dat gesteund werd door D66.

Huizenprijzen tussen 1995 en 2008 met 250% gestegen! Wat is de belangrijkste oorzaak van die stijging? Wie was of waren hier schuldig aan? De banken? De hypotheekverstrekkers? Of de woonconsument zelf? Waarom grepen overheid of AFM niet in? Lenen, lenen en lenen …maar hoe zit het met aflossen? Wordt de vastgelopen woningmarkt met het woningakkoord uit het moeras getrokken? Gaan inkomensafhankelijke huren voor de doorstroming zorgen? Hoe werkt de ‘Blok-hypotheek’? Is 50 miljoen voor startersleningen genoeg? En wat betekent de verhuurdersheffing voor de corporaties?

De organisatie van het Politiek Cafe in Nieuwegein nodigt iedere Nieuwegeiner uit om deel te komen nemen aan deze ongetwijfeld boeiende discussie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren