Politieactie op de A2 bij Nieuwegein

Het verkeer op de A2 tussen Nieuwegein en Vianen ondervond vanavond in zuidelijke richting veel hinder na een ongeluk bij een politieachtervolging. Door het aansluitende politieonderzoek was maar een rijstrook beschikbaar. Volgens de VID gebeurden er meerdere aanrijdingen op de snelweg en de Verkeers Informatie Dienst weet ook te melden dat een auto bij Vianen is gecrasht. Hierbij zou een persoon zwaargewond zijn geraakt. Achter het ongeluk stond een file van drie kilometer. Waar en waarom de achtervolging begonnen is, kopn de politie vanwege het onderzoek nog niet zeggen.

VID-beeld-A2Getuigen meldden op Twitter veel politie-inzet rond 21.00 uur bij knooppunt Everdingen. Een van hen twittert over een BMW die in een sloot terecht zou zijn gekomen. De wilde politieachtervolging zou al in de buurt van Abcoude zijn begonnen.

Na de crash was op de A2 gedurende twee uur maar een rijstrook voor het verkeer beschikbaar. Automobilisten werden geadviseerd om de A2 te mijden en vanaf knooppunt Oudenrijn bij Utrecht een andere route te kiezen, bijvoorbeeld de A27. Maar ook daar waren er problemen. Door een oliespoor op de weg was ook die rijksweg beperkt toegankelijk.

Rijkswaterstaat meldt dat alle rijstroken op de A2 bij Vianen inmiddels weer zijn vrijgegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk