Politie zoekt tips van geweldsincident maandagavond

Maandagavond 7 augustus werd op de Nedereindseweg een man aangehouden die dreigde met een mes. Hierbij loste een agent een waarschuwingsschot. Een politiehond wist de man onder controle te krijgen. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Rond 19.55 uur kwam de melding dat een man met een mes zou lopen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte. De man reageerde niet op aanspreken van de politie en kwam dreigend over. Agenten trokken hun wapen om de man over te halen zich over te geven. Een agent loste hierbij een waarschuwingsschot. Dit maakte blijkbaar geen indruk op de man want hij bleef schreeuwen. Ook het gebruik van pepperspray kreeg hem niet onder controle, waarna een politiehond hem in zijn been beet. Hierdoor staakte de man zijn verzet. Hij, 29 jaar uit Nieuwegein, werd naar een ziekenhuis gebracht. Nadat hij behandeld was aan zijn verwondingen, kon hij mee naar het politiebureau. De Nieuwegeiner was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen en zal verder beoordeeld worden door de crisisdienst. Op de plek waar hij aangehouden was, werd een mes gevonden.

Tips!
Om een goed beeld te krijgen van wat er aan de melding vooraf ging en wat er daarna gebeurde, is de recherche op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien en/of andere informatie en dat nog niet met de politie gedeeld? Bel dan met de recherche in Nieuwegein via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren