Politie zoekt getuigen van brandstichting in kaaswinkel op Makadocenter

In de nacht van donderdag 28 februari op vrijdag 1 maart dit jaar is er rond 04.00 uur brand gesticht bij ‘Van Aly’s Kaasspeciaalzaak’ in het Makadocenter in de wijk Wijkersloot in Nieuwegein. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het interieur van de zaak in rook opging. Wij hebben daar eerder aandacht aan besteed.

GLASGERINKEL
Een man, die boven de winkels woont, hoorde glasgerinkel en ging kijken. Hij zag dat er een gat was gemaakt in de deur van de kaaswinkel. Maar omdat het geen groot gat was, waardoor iemand naar binnen zou kunnen sluipen, ging hij ervan uit dat het om vernieling ging en niet om bijvoorbeeld een poging tot inbraak. Hij ondernam dan ook verder geen actie en ging weer zijn bed in.

BALKON
Een bewoonster stond die ochtend rond 06:00 uur op haar balkon te roken, als ze ziet dat er rook uit de winkel kwam schakelt zij direct de brandweer en politie in.

ONTRUIMEN
Agenten hoorden het vuur knetteren in de winkel en zagen dat alle ramen zwart zijn van roet. Ze ontruimden dan, voor de veiligheid, meteen de woningen boven de kaaswinkel. Gelukkig hadden de brandweerlieden het vuur vrij snel ondercontrole.

ONDERZOEK
De recherche doet onderzoek en daaruit blijkt dat er inderdaad door het gat in de vernielde voordeurruit brand is gesticht. De eigenaar heeft geen idee wie het op zijn winkel gemunt heeft en doet aangifte van brandstichting.

SIGNALEMENT
Uit bewakingsbeelden blijkt dat zo’n vijf minuten vóór de brand een jongeman bij het winkelcentrum fietst. Het gaat om een jongeman met een normaal postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon met bontkraag, een donkere broek en zwarte schoenen met een witte zoolrand. Hij reed die avond op een donkere damesfiets met een bagagedrager aan de voorzijde.

TIPS
Heeft u iets gezien die nacht, tussen 04.00 uur en 06.00 uur, op of in de buurt van winkelcentrum Makado? Of weet u iets over de mogelijke aanleiding van de brandstichting? Bel met de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren