Politie zoekt daders van nachtelijke straatroof in Nieuwegein

In de wijk De Doorslag in Nieuwegein is vanochtend vroeg een persoon slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. De politie is op zoek naar de twee verdachten rond de 20 jaar en doet een getuigenoproep.

De diefstal was rond 04.20 uur in de buurt van de Leeuwerik. De daders vluchtten op de fiets van het slachtoffer in de richting van de Velduil. Eén van hen droeg een opvallende witte jas.

Het is niet bekend wat de straatrovers hebben gestolen. De politie roept mensen die mogelijk camerabeelden hebben op die beelden te bekijken en zich indien nodig te melden op het politiebureau.

De vader van het slachtoffer laat via Facebook weten: ‘Vanochtend rond 04.20uur is mijn zoon met grof geweld en onder bedreiging van een pistool overvallen op de Leeuwerik (fietspad achter het Fletcher hotel) door 2 mannen van rond de 20jr. Ze zijn op de fiets van m’n zoon gevlucht via het bruggetje bij de Velduil (Doorslag). De buit: z’n telefoon, pasjes , pet (Ralf Lauren ), rvs XL dopper, zwarte rugtas met 2 playstation controllers zwart en een Samsung usbc Quick charger en z’n fiets (groene heren citybike). De daders alle twee zo rond de 20 jaar blank/licht getinte huidskleur, ongeveer 180-190cm groot. 1 met een blauwe jas met capuchon en de ander met een opvallende witte jas met witte capuchon.’

‘Mijn vraag is woont U in de wijk de Doorslag en heeft U een camera of ring. Wilt U dan deze beelden delen met de politie. Maar ook als U andere info heb omtrent deze overval. U mag het ook via een PB naar mij sturen. Ben natuurlijk ook benieuwd net als de politie wie dit tuig is , maar het zal voor hun gezondheid beter zijn als ik het niet eerder weet dan de Politie. M’n zoon maakt het goed maar is vooral erg geschrokken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk