Politie waarschuwt voor Microsoft telefoonscam

De politie van Nieuwegein heeft een waarschuwing afgegeven voor oplichters die mensen thuis bellen en beweren dat er malware op de computer staat. Bij de politie zouden inmiddels meerdere meldingen zijn binnengekomen over personen die zich uitgeven als medewerker van een groot computersoftwarebedrijf zoals bijv. Microsoft.

Volgens de politie wordt in gebrekkig Engels beweerd dat de gebelde persoon schadelijke software op zijn of haar computer heeft staan en dat dit via de telefoon is op te lossen. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein is vandaag al twee keer gebeld. Op het scherm krijg je steeds een ander telefoonnummer te zien, de tweede keer was het: 0018176499067.

Door een programma op de computer te downloaden zou ‘het probleem’ verholpen worden. “Dit verhaal is echter niet waar. Tot nu toe is er geen informatie bekend dat mensen gedupeerd zijn door deze manier van oplichting, maar de politie wil mensen wel waarschuwen”, aldus de politie. Klik op het video-icoontje hieronder om mee te luisteren naar zo een telefoongesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren