Politie vraagt daders beroving zich te melden, anders worden beelden vrijgegeven

Maandag 21 juni rond 17.15 uur werd een jongen onder bedreiging met een steekwapen beroofd van een som contant geld. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt de daders zich te melden. Daarmee kunnen zij voorkomen dat beelden van de beroving getoond worden.

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Den Bosch, had via social media een afspraak gemaakt om een scooter te kopen, en was op het afgesproken tijdstip bij de tramhalte Wijkersloot. Daar werd hij gewenkt door een jongen, die met hem naar de parkeerplaats achter de tramhalte liep om naar de scooter te kijken. De vriend die met het slachtoffer mee was, werd verteld dat hij moest wachten bij een tramhalte om de hoek.

Op de parkeerplaats bedreigde de verdachte het slachtoffer met een steekwapen en er kwamen nog twee jongens tevoorschijn uit de bosjes die ook allebei een steekwapen bij zich hadden.  Ze namen onder bedreiging het geld van de jongen af en gingen ervandoor richting het Marisplantsoen. Het opgegeven signalement is drie donkergetinte jongens allen in het donker gekleed, één had een muts, een gouden oorbel en een grijze joggingsbroek aan.

Parkeerplaats nabij de tramhalte aan de Ritsemalaan

Camerabeelden beschikbaar
Het slachtoffer belde gelijk de politie, en de agenten die kwamen, zochten naar de drie daders. Zij werden niet gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen en mensen die weten wie de daders zijn, om contact op te nemen via 0900-8844. Nog beter is het als de daders zichzelf melden. De politie heeft camerabeelden van hen, en wil graag voorkomen dat die in (regionale) opsporingsprogramma’s getoond moeten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk