Politie trekt wapen bij lastige jeugd van 14-17 jaar

Agenten hebben donderdagavond in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein hun wapen getrokken bij de aanhouding van twee 14-jarige jongens. De tieners werden ervan verdacht een vuurwapen op zak te hebben. Dat bleek later niet het geval, waarop de jongens weer op vrije voeten werden gesteld.

Agenten kregen rond 21.00 uur de melding dat jongeren op de Mandolahof voor overlast zorgden. Toen de politie arriveerde, ging de groep ervandoor. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kon na een korte vlucht in zijn kraag worden gegrepen. Omdat hij zich niet kon legitimeren en twee agenten een klap gaf, werd hij meegenomen naar het bureau.

Een getuige hoorde vervolgens van de groep, die zich met de aanhouding bemoeide, dat iemand een vuurwapen zou halen. Toen agenten daarop de omgeving onderzochten, zagen ze de twee 14-jarige jongens wegrennen. Omdat de agenten hen verdachten van vuurwapenbezit, trokken zij hun pistool. Het tweetal bleek uiteindelijk niets te maken te hebben met de eerdere aanhouding.

Later op de avond werd een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden die had gezegd had een vuurwapen te halen. Hij bleek geen wapen op zak te hebben. De 15-jarige en 17-jarige jongen zitten voor onderzoek vast op het bureau. De agenten die werden geslagen hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk