Politie treft drugs aan in vluchtende Duitse huurauto

Maandag 4 maart jl. moest de politie alle zeilen bijzetten om een Duitse huurauto aan de kant te krijgen. De bestuurder van de Duitse Audi S3 reed met een hoge snelheid op de rijksweg A2 en weigerde te stoppen voor de politie. Het voertuig raasde met 200 kilometer per uur over de vluchtstrook.

De politie zag dat de Audi op de naam van een huurbedrijf stond. Daarom wilde ze het voertuig controleren, maar op de splitsing met de A12 en A2 bij Nieuwegein besloot de bestuurder anders. Hij volgde de politie niet en reed met een enorme snelheid de A2 op, waardoor er een korte achtervolging volgde.

Met 110 kilometer per uur over de Lekdijk
Ter hoogte van Nieuwegein raakte de politie het zicht op de Audi even kwijt, maar een oplettende burger gebaarde dat het voertuig afrit Nieuwegein-Zuid had genomen. Dat vertelt de politie op Instagram. Daardoor zag ze de auto onder aan de afrit weer.

De automobilist reed met meer dan 110 kilometer per uur over de Lekdijk en door Lopikerkapel. Een politiehelikopter stond de politie bij. Op de Radiolaan in IJsselstein werd een dienstvoertuig van collega‘s door de verdachte geramd, maar aan het einde van die weg reed de bestuurder zich klem in een doodlopende straat.

Twee Duitse mannen van 30 en 26 jaar werden aangehouden. In het voertuig trof de politie softdrugs, geld, meerdere telefoons en een mes. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zijn inmiddels verhoord door de recherche.

De aangetroffen drugs in de auto

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk