Politie rolt hennepplantage op in Nieuwegein

Bij een instap, naar aanleiding van een Melding Misdaad Anoniem (MMA) heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De politie ontdekte de plantage dinsdag 2 februari jl. in een bedrijfspand aan de Gelderlandhaven op industriegebied Plettenburg.

Er werden 215 hennepplanten aangetroffen en er is 1 persoon aangehouden. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in zowel woningen als bedrijfspanden en maken de buurt daarmee onveilig. Heeft u een vermoeden dat er ergens een hennepkwekerij is, maak dan een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via het telefoonnummer: 0800-7000.

Het kweken van hennep brengt risico’s met zich mee zoals: brandgevaar, wateroverlast, stank, en schade aan woningen. Daarbij gaan achter de kwekerijen vaak criminele organisaties schuil.

Waarom is een hennepkwekerij gevaarlijk?
Hennepkwekerij een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren