Politie pakt illegale handelaren op met vuurwerk en wapens in Nieuwegein

Op donderdag 14 december heeft de politie in Nieuwegein twee mannen aangehouden voor het hebben van vuurwapens en illegaal vuurwerk. De twee mannen komen uit Utrecht en zijn van 24 en 25 jaar oud.

Door een oplettende getuige kreeg de politie afgelopen donderdagmiddag een melding dat illegaal vuurwerk werd verhandeld vanuit twee auto’s op het industrieterrein in Nieuwegein. Toen de politie daarheen ging, reed één van de auto’s weg. De agenten hebben de auto gevolgd tot aan een garagebox aan de Vrijewade in Nieuwegein. Daar konden zij de auto en garagebox doorzoeken. Ook de andere auto en de woning van beide bestuurders in Overvecht-Noord zijn doorzocht. In totaal heeft de politie bijna 500 kilo illegaal vuurwerk, vier vuurwapens, een partij valse merkkleding en een hoeveelheid geld gevonden. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek naar deze zaak.

Uw hulp is nodig
De politie tegenover onze redactie: ‘Deze zaak laat zien hoe belangrijk het is dat bewoners met ons meedenkt en verdachte situaties bij ons meldt. Weet u dat iemand die illegaal vuurwerk verhandelt of dat ergens illegaal (zwaar) vuurwerk heeft opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bel 112 als er sprake is van een acuut gevaarlijke situatie.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk