Politie pakt auto af van recidivist

De politie in Nieuwegein heeft maandag 2 december jl. een automobilist zonder rijbewijs aangehouden die onder invloed was van drugs.

De man reed van IJsselstein naar Nieuwegein. Agenten herkenden meteen zijn oude grijze Ford. De bestuurder is volgens de politie een recidivist die regelmatig betrokken is geweest bij drugsgerelateerde meldingen en rijden zonder rijbewijs.

De politie laat op Facebook weten: “Toen wij uitstapten om het voertuig te naderen reed de bestuurder hard van ons weg. Een kleine speurtocht later troffen de collega’s hem lopend in de wijk de Doorslag. Hij had zijn auto op een erf van een woning aan de Pijlstaart achtergelaten. Wij herkenden de man direct en hij is daarop door ons aangehouden.”

Op het bureau bleek de man tevens nog een openstaande boete te hebben. Daarnaast is er bij de man een drugstest afgenomen waaruit bleek hij een indicatie had voor de werkzame stof van wiet, THC, in zijn systeem.

De oude Ford van de man is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beraadt zich over vernietiging van de auto om toekomstige misstappen met het voertuig te voorkomen, meldt de politie. De politie heeft rapport opgemaakt en de man zal moeten voorkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren