Politie pakt agressieve dief na tips van kijkers Bureau Hengeveld

De politie heeft in Nieuwegein een man aangehouden omdat hij iemand heeft bedreigd, beroofd en mishandeld. Het slachtoffer was een oude bekende die hij toevallig tegenkwam. De verdachte is aangehouden na tips van kijkers van Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

De kijkers gaven waardevolle tips, die leidden naar een 29-jarige Rotterdammer. Hij zit momenteel nog vast.

Afgelopen oktober kwamen dader en slachtoffer elkaar toevallig tegen in Nieuwegein. Het slachtoffer (26) wilde met de bus naar Zeist reizen, maar hij krijgt een lift aangeboden van de Rotterdammer.

Tijdens de autorit verloopt alles soepel, tot ze bij de 2e Hogeweg in Zeist aankomen. De verdachte stopte de auto, vergrendelde de deuren en bedreigde zijn slachtoffer met een stroomstootwapen. Ook deelt hij klappen uit.

De man moest zijn pinpas en -code geven. Daarna ging de Rotterdammer geld opnemen bij de pinautomaat. Terwijl hij dat deed, vluchtte het slachtoffer uit de auto.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren