Politie op scherp na meerdere mogelijke schietincidenten in Nieuwegein en Vianen

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september is een woning aan de Joke Smitlaan in Vianen beschoten. Een nacht later, op zaterdag 18 september j.l. was een woning aan de Vaartstraat in Vreeswijk  het doelwit. De politie heeft beide beschietingen in onderzoek.

De beschieting in Vianen was rond 03.30 uur. Bewoners van de Joke Smitlaan schrokken wakker van een aantal harde knallen. In de ramen van één van de woningen zaten kogelgaten. De bewoners lagen op het moment van de beschieting te slapen en zijn niet gewond geraakt.

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september, werd een woning aan de Vaartstraat ook rond 03.30 uur beschoten. De bewoners hebben wel iets gehoord, maar ontdekten de volgende ochtend pas dat er kogelgaten in de ruiten zitten.

Getuigen
De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de beschietingen in Vianen en Nieuwegein. De recherche hoopt dat mensen die meer weten over deze beschietingen of iets verdachts hebben gezien in de buurt van de getroffen woningen, dat doorgeven.

Tips
Heeft u informatie waar de politie de dader of daders van de beschietingen kan vinden? Misschien heeft u camerabeelden waarop mogelijk de dader of daders te zien zijn? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn: 0800-6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Ook ‘schoten’ gehoord aan de Apolloburg
In Nieuwegein hoorden bewoners zaterdagavond 18 september jl. ook mogelijke schoten. De politie nam ook deze melding serieus en deed uitgebreid onderzoek in de omgeving van de Apolloburg.

‘Er werd echter niets verdachts gevonden in de wijk Batau bij de Apolloburg maar nemen dit soort meldingen zeer serieus’, meldt een woordvoerder van de politie. ‘Daarmee is het onderzoek voor dit voorval aan de Apolloburg afgesloten.’

In Batau Noord in Nieuwegein zette de politie zaterdag 18 september j.l. de wijk hermetisch op slot na de melding van mogelijke schoten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren