Politie onderzoekt verspreiding folders over Corona in Nieuwegein

De politie onderzoekt de herkomst van de kranten en folders die onlangs zijn verspreid in Nieuwegein over het Coronavirus. In de zogenaamde kranten en folders zou betwist worden dat het Coronavirus gevaarlijk is en gewoon een griepje is en dat het dragen van mondkapjes lariekoek is. Ook stellen de makers van de ‘Andere Krant’ dat de burger met fakenews wordt bestookt omtrent de pandemie die ons leven bijna een jaar beheerst. De overheid en journalisten zouden hieraan schuldig zijn.

De ‘Andere Kranten’ zijn gedrukt door het bedrijf Infoflyers, ‘Een project dat gestart is om een zo groot mogelijke groep mensen te informeren met feiten rondom nieuws dat momenteel speelt’ aldus te lezen op hun website. Zo kwamen eerder edities uit over MH17, Rusland en meer. Deze items zijn steeds terug te lezen in de nieuwste ‘Andere Krant’. Met het verspreiden van dit misleidende nieuws wordt ingespeeld op het sentiment van de burger en proberen de makers abonnementen te verkopen op hun ‘Andere Krant.’ Op het eerste gezicht worden er geen strafbare meningen in verkondigd. Het is dan ook moeilijk om hier iets tegen te ondernemen.

De politie heeft meerdere meldingen gekregen van inwoners uit Nieuwegein. Maandagavond 18 januari jl. ontvingen bewoners in de wijk Batau zuid de zogenaamde ‘Andere Krant.’ Meerdere bewoners hebben aangifte gedaan. Ook diverse lantaarnpalen in de wijk Galecop zijn beplakt met stickers met de tekst: ‘Corona Vaccin = Gif.’

De verspreiding van dit soort berichten zien we wel vaker op sociale media, maar dat ze nu ook bij mensen in de bus belanden, komt veel minder voor. Ook worden er losse folders verspreid met desinformatie over het virus en het vaccin. Dit kan wel strafbaar zijn.

Momenteel wordt onderzocht wie de kranten en folders hebben verspreid in Nieuwegein. Ook onze redactie zou willen weten wie dat heeft gedaan in Nieuwegein. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Weet u meer over de identiteit van de persoon die de krant maandag jl. heeft verspreid? Heeft u beelden van de verspreider? Dan ziet onze redactie dit graag tegemoet. De kranten in Batau zuid zijn afgelopen maandag tussen 19.30 uur en 20.30 uur verspreid. Beelden en/of informatie mag naar onze redactie. Het e-mail adres is redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren