Politie nog druk met onderzoek naar explosie bij Lukassen & Zn.

De politie tast nog altijd in het duister wie in augustus een explosief tot ontploffing bracht bij fruithandel Lukassen & Zn. Bij het bedrijf aan de Laagravenseweg in Nieuwegein waren op dat moment mensen aan het werk, maar zij raakten niet gewond. Wel was er flink wat materiële schade. Er kwamen tot nu toe vier tips binnen, maar die hebben niets opgeleverd.

Ook zijn er geen verdachten in beeld, is er niks duidelijk over een mogelijk motief en is er vooralsnog geen verband gebleken met eerdere vergeldingen, laat de politie in een reactie weten. “Mogelijk levert forensisch onderzoek nog iets op.”

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus ging een brandbom af voor de deur van het pand op bedrijventerrein Laagraven. De dader is vastgelegd op bewakingscamera’s.

Na de explosie vluchtte de bommenlegger te voet richting de Laagravenseweg. Het is nog onduidelijk of hij alleen handelde, of dat hij mogelijk handlangers bij zich had, zoals iemand die een vluchtauto bestuurde.

Tips
Heeft u informatie die de recherche kan helpen, hoe klein ook, geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk