Politie Nieuwegein zoekt tips bij brandstichting Carshop Nieuwegein

Via een regenpijp het dak op klimmen om brand te stichten. Dat doet een nog onbekend persoon op zondagavond 9 oktober bij de Carshop aan de Herenstraat in Nieuwegein.

Het is kort na 23:00 uur als er een persoon uit de richting van de Herenstraat naar de achterkant van de winkel fietst. Hij of zij zet de fiets neer en klimt behendig via de regenpijp omhoog, het dak op. Op camerabeelden is te zien dat er een half uur later een lichtflits in het pand is, mogelijk vlammen, waarna het weer donker wordt. Op dat moment komt de persoon weer naar beneden, pakt de fiets en fietst weg.

Niet lang nadat de verdachte wegfietst, komen agenten ter plaatse. Ze hebben een inbraakmelding gehad, maar als zij aankomen zien ze veel rook. Ze roepen de brandweer op. De brandweerlieden breken een aantal deuren open en zien binnen dat er een brand woedt. Nadat de brand is geblust concluderen zij uit aangetroffen sporen dat de brand is aangestoken.

‘VUILE OPLIGTERS’
De brandstichter laat op het dak het bericht ‘vuile opligters’ achter, foutief gespeld. Mogelijk gaat het om een onenigheid tussen de toenmalige huurder van het pand en de verdachte, maar daar is verder nog niks over bekend.

BEHENDIGE KLIMMER
Er is geen signalement van de verdachte, maar wel is duidelijk dat de persoon lenig naar boven klom en waarschijnlijk een slank persoon is. Dat de verdachte op de fiets was, kan betekenen dat hij of zij uit de omgeving komt.

TIPS
Weet u wie er achter de brandstichting zit bij het pand aan de Herenstraat of weet u meer over de mogelijke aanleiding van de brandstichting? De politie hoort graag van u. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 – 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk