Politie Nieuwegein in de weer met loslopende hond

Vrijdagmiddag 25 augustus jl. moest de politie in actie komen op de Herenstraat in Jutphaas, hier liep een gevaarlijk uitziende hond los zonder baasje. De politie baande zich met optische- en geluidssignalen een weg door het verkeer naar de brug tegenover het Sluisje. De hond viel voorbijgangers aan en beet andere honden.

Bij aankomst van de politie was de hond inmiddels de fietsbrug overgestoken richting kasteel Rijnhuizen en de tennisvelden. Twee agenten benaderden de hond voorzichtig en spraken hem rustig toe. De hond was daar gevoelig voor en ging rustig aan de voeten van één van de agenten liggen. Kort daarop kwam de gewaarschuwde eigenaar, die de hond aangelijnd weer mee naar huis kon nemen. De eigenaar gaf te kennen dat de hond ontsnapt was. Afgesproken is dat de eigenaar beter op zijn hond moet letten. Door het incident zijn geen gewonden gevallen bij hond of dier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren