Politie Nieuwegein waarschuwt voor mobiel banditisme

Georganiseerde buitenlandse bendes zijn al enig tijd actief in de Randstad. Ook Nieuwegein heeft de bende aangedaan. De afgelopen weken zijn onder meerdere auto’s de katalysatoren gestolen. De reden van de diefstal: Paladium. En grondstof dat momenteel op de internationale markt een fortuin oplevert.

De politie tegenover onze redactie: ‘In basisteam Lekpoort (gemeente Nieuwegein, Houten en Vijfheerenlanden) hebben we helaas ook te maken met diefstal van katalysatoren en dan met name onder een Toyota Prius vandaan.’ Een Toyota Prius werd op de Jacobus van Looyhove in de wijk Galecop werd afgelopen week nog ontdaan van zijn katalysator.

De politie houdt geregeld katalysatordieven aan. Meestal zijn zij afkomstig uit Oost-Europa en reizen zij door het hele land om toe te slaan. Opvallend vaak kiezen de dieven een Toyota Prius als hun doelwit. Op de zwarte markt levert een katalysator doorgaans tussen 50 en 100 euro op. Dat is een groot contrast met de kosten die verzekeraars uitkeren voor het herstel van de auto: een reparatie kost al gauw meer dan 2.000 euro.

De politie hoopt de verdachten aan te kunnen houden, maar wat kunt u doen als burger? Hierboven  ziet u een filmpje waarin een aantal tips staan genoemd. Het is de moeite waard om bij uw dealer na te vragen hoe u uw katalysator extra kan beveiligen. Een relatief kleine investering voorkomt een grote schadepost. Dit jaar al zijn meer dan 1400 auto eigenaren slachtoffer geworden van dit soort diefstallen. U bent gewaarschuwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren