Politie Nieuwegein waarschuwt voor autodiefstal met keyless entry

De politie in Nieuwegein krijgt steeds vaker te maken met diefstallen van auto‘s tegen die opengaan zonder sleutel (keyless entry). Hiervoor waarschuwt zij bewoners op haar Facebookpagina. Onlangs werd er nog een auto gestolen op de Lekboulevard in Nieuwegein Zuid. Zo’n 900.000 auto’s hebben zo’n systeem in Nederland (ontgrendeling met smart key) 80% van deze auto’s zijn een potentieel gemakkelijk doelwit voor autodiefstal.

In het bericht op Facebook laat de politie weten dat het verstandig is om de autosleutel goed op te bergen. Leg deze bijvoorbeeld niet in de buurt van de voordeur. Het signaal van de sleutel reikt tot maximaal zes meter. Binnen die zes meter kunnen criminelen het signaal opvangen.

Een suggestie die de politie doet is om de sleutel te bewaren in een sleuteltasje met metaal(folie) of een metalen sleutelbakje. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het signaal van de sleutel wordt geblokkeerd.

Gaston de Ruiter laat in een reactie weten dat deze optie nutteloos is. hij oppert: ‘Enige dat helpt is een lood omhulsel/bakje die helemaal dicht is. Of batterij eruit halen.’

Je kunt het keyless entry systeem ook laten blokkeren, als er nog knopjes op de sleutel zitten om de auto te openen en te sluiten. Dat kan bij de dealer.

Verder is het natuurlijk handig om goed verzekerd te zijn. ‘Zorg dat je goed verzekerd bent. Informeer bij je verzekeraar of je goed verzekerd bent wanneer er iets met je auto gebeurd, ook bij diefstal met ‘keyless entry.’ Het is verstandig om na te gaan bij je verzekeraar hoe je verzekerd bent’ aldus de politie in Nieuwegein.

Ziet u verdachte personen rondom huizen en/of auto’s ziet en dit niet vertrouwt, kan het beste 112 bellen, zegt de politie op Facebook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk