Politie Nieuwegein waarschuwt voor babbeltrucs

De afgelopen dagen zijn er bij de politie in Nieuwegein diverse meldingen binnengekomen van personen die via een babbeltruc bij, veelal, oudere mensen binnen proberen te komen. Deze meldingen komen vooralsnog uit de wijken Wijkersloot/Jutphaas, Blokhoeve, Zuilenstein en Huis de Geer. De politie waarschuwt voor deze mensen die erop uit zijn om bij u binnen te komen met verkeerde bedoelingen.

Mochten er onbekende personen met een vaag verhaal bij u aan de deur komen, doe niet open en laat zeker geen vreemden binnen. De politie verzoekt direct 0900-8844 of 112 te bellen. Voor een nog veiliger Nieuwegein kunt u zich ook aanmelden bij de grote BuurtWhatsapp van Nieuwegein.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren