Politie Nieuwegein roept bewoners op om camerabeelden te delen

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera In Beeld’ (CIB). Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

CIB (Camera In Beeld) is een politiesysteem die alle particuliere- en overheidscamera’s in kaart brengt. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak in uw wijk zijn gepleegd, dan kijkt de politie in camera in beeld op welke camera er mogelijk iets te zien is en neemt dan contact op met de eigenaar.

De politie kijkt dus niet live mee met de beelden! Met uw hulp vergroot u de kans om een verdachte op te sporen.

De camera- en contactgegevens worden ingevoerd in een cameraregistratiesysteem van de politie. Het is dus alleen voor politieambtenaren beschikbaar. In dit systeem kan de politie in één oogopslag zien of en op welke locaties zich camera’s bevinden in uw buurt. Bovendien kan in dit systeem eenvoudig achterhaald worden wat het zichtveld is van die camera(’s) of wat de camera’s vastleggen, wat de beeldkwaliteit is, hoe lang u de beelden bewaart en bij wie de beelden op te vragen zijn.

Uw camera aanmelden kan via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk