Politie Keurmerk Veilig Wonen

De politie heeft het Politie Keurmerk Veilig Wonen in het leven geroepen. Het keurmerk stelt eisen op het gebied van hang- en sluitwerk van individuele woningen, maar stelt ook eisen op het terrein van stedenbouwkundige randvoorwaarden, inrichting van de openbare ruimte en verkaveling. Het keurmerk werkt om criminaliteit op het gebied van woninginbraken te verminderen. Gebleken is namelijk dat in woningen voorzien van het keurmerk minder inbraken of pogingen daartoe plaatsvinden.

Bij de totstandkoming van het keurmerk heeft de politie aangegeven dat ze het keurmerk over wil dragen aan relevante partners, zoals gemeenten. De politie wil zich meer richten op haar kerntaken en de gemeente heeft een regierol op het gebied van integrale veiligheid.

Het college heeft nu besloten het keurmerk over te nemen. Dat houdt vooral in dat de gemeente bij eigen nieuwbouw- en renovatieprojecten of bij projecten van projectontwikkelaars, de criteria van het keurmerk als randvoorwaarde in zal brengen. De gemeente gaat vanaf 1 januari 2005 ook zelf toetsen of de bouwplannen voldoen aan de criteria. In 2005 zal de politie daarbij de gemeente nog ondersteunen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk