Politie in Nieuwegein waarschuwt voor phishing mails!

De afgelopen maanden worden steeds meer mensen geconfronteerd met zogenaamde ‘phishing mails’. Dit zijn fake mailtjes waarin mensen worden gevraagd om via een (valse) link een betaling te doen en/of gegevens achter te laten. ‘Pas hier voor op!’ aldus de politie.

Recent zijn diverse inwoners van Nieuwegein de dupe geworden van zo een phishing mail waarbij criminelen zich voordoen als WoningNet. Hierbij wordt aangegeven dat je moet betalen om inschrijving te verlengen. Na het doorklikken op de link worden er flinke bedragen van de rekening afgeschreven. ‘Voor de goede orde: de echte instantie WoningNet heeft niets met deze oplichting te maken en is zelf ook slachtoffer van deze vorm van criminaliteit!’ zegt de politie.

Klik niet zomaar op een link en betaal ook niet zomaar een bedrag. Twijfel je over een mail? Neem dan contact op met het bedrijf om te verifiëren of de mail echt van hun afkomstig is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren