Politie haalt € 44.872,- euro aan openstaande boetes op in de regio

De politie in de regio, waaronder Houten, Vianen en Nieuwegein hebben in januari dit jaar een flink bedrag opgehaald in verband met openstaande boetes. Maar liefst € 44.872,- euro werd opgehaald.

Als een boete na meerdere aanmaningen alsnog niet betaald is, dan wordt de politie ingeschakeld om bij de klant aan te bellen. Mocht de klant niet betalen dan kan de politie diverse dwangmiddelen inzetten waaronder bijvoorbeeld de auto van de betrokkene buiten gebruik stellen (dus eigenlijk afpakken) of diegene gijzelen. Bij strafzaken waar nog boetes openstaan, kan de veroordeelde uiteindelijk kiezen: direct betalen of een x aantal dagen zitten.

Naast het geldbedrag zijn 9 mensen meegenomen om hun straf uit te zitten. Wijkagent Sander op Facebook: ‘Dit betekent niet dat we al klaar zijn en we gaan uiteraard het hele jaar verder met boetes innen. Krijgt u zelf een keer een bekeuring? Betaal hem dan direct want dit scheelt u een hoop kosten en kopzorgen. Kunt u hem niet betalen? Neem dan contact op met het CJIB.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk