Politie doet onderzoek naar explosief en zoekt mogelijke getuigen

De politie doet onderzoek naar de vondst van een explosief aan de Beatrixstraat in Nieuwegein. In de ochtend van 15 februari rond 05.00 uur werd het voorwerp gevonden op straat. Het zou mogelijk gaan om een handgranaat. De politie heeft vervolgens de straat afgezet en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) is ingezet.

Tijdens het onderzoek moesten de bewoners in de straat in hun huis blijven. De Prins Willem Alexanderschool is vanwege de afzetting wat later open gegaan. Iets voor 09.00 uur kon de straat weer worden vrijgegeven. Het explosief is door de EOD meegenomen voor verder onderzoek.

Woning eerder beschoten
In de nacht van dinsdag 6 februari op woensdag 7 februari vond er in dezelfde straat ook een incident plaats. Toen is er met een wapen geschoten. Voor hetzelfde huis werd afgelopen donderdag het explosief gevonden. Of er een verband is tussen beide zaken wordt onderzocht.

Informatie melden
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de zaak of beschikken over camerabeelden van de straat. Getuigen kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren