Katern

Poker Series voorronde van Nieuwegein verplaatst naar Online vanwege Corona

De Pokeren.nl Poker Series voorronde in Nieuwegein was de afgelopen jaren een vast uitje voor pokerliefhebbers uit de regio. Bij de voorgaande edities kwamen er gemiddeld zo’n 110 spelers langs in de grote zaal van De Lantaern. Echter ligt het hele live concept al sinds begin maart stil vanwege de Coronamaatregelen.

Op zondag 5 januari werd het zesde seizoen van de grootste recreatieve pokertoernooi serie van Nederland feestelijk afgetrapt met de kickoff. In het Van der Valk Hotel in Sassenheim, waar een dag ervoor nog de finale van seizoen 5 had plaatsgevonden, kwamen ruim 220 spelers bij elkaar voor de start van het nieuwe seizoen. Ook in de weken daarna liep het storm en na 11 van de 80 gespeelde voorrondes stond de teller op een gemiddelde van 130 spelers per toernooi.

Helaas gooide het corona-virus roet in het eten, waardoor alle voorrondes na 11 maart werden afgelast. In de zomer werden de maatregelen wel iets versoepeld maar voor de organisatie en de speellocaties waren er nog steeds te veel beperkingen om de evenementen weer rendabel te maken.

Pokeren.nl ging terug naar de tekentafel en eind september werd het eigen “Pokeren.nl Online” gelanceerd, waardoor de organisatie de toernooien nu ook via het internet kan aanbieden. Op zondag 29 november staat daarom weer de voorronde van Nieuwegein op het programma. Het toernooi begint om 19.30 uur en iedereen kan zich via de website van Pokeren.nl voor € 5,- inschrijven.

De winnaar van het toernooi krijgt nog steeds een bokaal en ook is er weer een ticketsysteem waardoor spelers zich voor de grote finale kunnen plaatsen. Namens de organisatie heeft Roy Godschalk al laten weten dat de landelijke finale sowieso weer live zal plaatsvinden, al moeten we daarvoor wel wachten tot de maatregelen dusdanig zijn versoepeld waardoor er weer grotere groepen binnen bij elkaar mogen komen zonder rekening te hoeven houden met de 1.5 meter afstand. Spelers die op 29 november niet mee kunnen doen mogen zich altijd voor een andere voorronde inschrijven. Je hoeft dus niet in de stad van het toernooi te wonen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk