Poging tot inbraak in nieuwe Stadshuis

Het nieuwe Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein heeft zijn eerste poging tot inbraak al binnen. Vrijdagavond 2 december drongen twee jeugdige inbrekers het Stadshuis binnen door op een balkon te klimmen. Middels het kapot slaan van een van de ruiten verschafte zij zich toegang tot het Stadshuis. Een omstander zag het gebeuren en sloeg alarm. Hierdoor maakten de inbrekers zich uit de voeten en ontvluchtte het Stadshuis. De politie heeft de daders niet kunnen vinden.

De brandweer en politie moesten er aan te pas komen omdat de kapot geslagen raam gevaar bracht voor de omstanders. De ter plaatse gekomen ladderwagen van de brandweer IJsselstein kon de ruit niet verwijderd krijgen. Besloten werd om het gebied af te zetten met rood/witte linten. Een glaszetter heeft zaterdag de kapotte ruit vervangen door een houten plaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren