Poging straatroof

Op de Krijtwal in de wijk Merwestein probeerde een jongeman op woensdagmiddag 15 februari een andere jongen te beroven. Dat mislukte. Het 12-jarige slachtoffertje uit Vianen reed rond 15.30 uur op fietste over de Krijtwal. Bij de brug richting Parkhout hield een jongeman hem tegen. Deze probeerde de gsm van het slachtoffer uit zijn broekzak te pakken, maar op dat moment passeerde drie fietsende jongens. De verdachte ging er vervolgens zonder buit vandoor. De dader is een negroïde jongeman van ± 20 jaar en is ± 1.80 meter. Hij droeg een dunne groene jas en een blauwe spijkerbroek.

Aan getuigen van de poging tot straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Poging straatroof

Op maandag 28 november slaagde een verdachte er niet in een vrouw van haar tas te beroven. Rond 17.25 uur liep een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Vreeswijksestraatweg. Zij hoorde dat achter haar een snorfiets aan kwam rijden en voelde dat vervolgens werd geprobeerd haar tas van haar schouder te rukken. Het slachtoffer kwam ten val en werd meegesleurd. Een aantal getuigen kwam de vrouw te hulp en de verdachte ging er zonder buit vandoor. Het slachtoffer liep licht letsel aan haar handen en knieën op.De verdachte was een blanke jongeman van 17 – 20 jaar, donker haar en hij droeg een donker bomberjack. Hij reed op een zwarte snorfiets. Getuigen of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk