Poging beroving jongen

De politie onderzoekt de poging beroving van een 17-jarige jongen uit Utrecht. Dit feit vond plaats zaterdag 1 november op de Noordstedeweg ter hoogte van de bushalte van het Nijpelsplantsoen.

De Utrechter reed op zijn scooter over de Noordstedeweg richting IJsselstein en zag een aantal jongens op de weg staan ter hoogte van een bushalte. De Utrechter kon er niet langs en moest hierdoor stoppen. Een jongen uit de groep met een lichtblauwe jas pakte zijn tas af. Hij parkeerde zijn scooter, sloot deze af en ging deze jongen achterna.

Hij wist zijn tas terug te pakken, maar beleefde nog wel enkele benauwde momenten, omdat hij door de jongen met de blauwe jas tegen de bushalte werd gesmeten en zijn keel werd dichtgedrukt. Toen hoorde hij dat een andere jongen uit de groep zei dat hij hem los moest laten, omdat de politie eraan zou komen. De Utrechter zag kans om naar zijn scooter te rennen. Hij startte zijn scooter, zag dat de bus was gestopt bij de bushalte en reed daarna voor de bus uit in de richting van IJsselstein. Op de rotonde van de Batauweg zag hij kans om via het alarmnummer 1-1-2 te bellen. Volgens de aangever had de groep het mogelijk niet op zijn tas gemunt, maar was dit een afleidingsmanoeuvre om daarna zijn scooter te kunnen stelen.

Een jongen met een Marokkaans uiterlijk, zwart haar, bovenop krullen, zijkant gemillimeterd, ongeveer 1.70 meter, smal postuur, tussen de 16 en 18 jaar oud, gekleed in een spijkerbroek. De andere jongens zijn allemaal van Marokkaanse afkomst.

De politie wil graag in kontakt komen met getuigen. Vooral met de mensen die op de Noordstedeweg bij de bushalte op de bus stonden te wachten. Zij, maar ook ieder ander die mogelijk informatie heeft over dit misdrijf, wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie in Nieuwegein via het telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook uw informatie anoniem melden via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren