Poëzieweek in de Nieuwegeinse bibliotheek

De Poëzieweek is het jaarlijkse moment om eens stil te staan bij wat een gedicht teweeg kan brengen. Hoe mooi is het om getroffen te worden door een woordkeuze die precies beschrijft wat je voelt, of die juist een verrassende insteek heeft op alledaagse dingen?

De landelijke Poëzieweek heeft als thema Herinneringen en is van 28 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek De tweede verdieping trapt af op donderdagavond 28 januari om 20.00 uur met het Café van de Verdieping: een poëzieavond over herinneringen. Op deze avond komen maar liefst vijf landelijke dichters hun werk voordragen, zoals Hanneke van Eijken en Anne Broeksma. Tussendoor wordt uw gedichtenkennis getest met de poëziequiz. Voor de winnaar ligt een mooie bundel klaar. Kaarten voor deze avond haalt u in de bibliotheek of reserveert u via actie@detweedeverdieping.nu (zes euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden).

Schrijft u liever zelf gedichten? Doe dan mee aan de gedichtenwedstrijd van de bibliotheek. Lever uw gedicht over herinneringen voor 3 februari in bij de bibliotheek of mail het naar redactie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Gedichtenwedstrijd. Op vrijdag 5 februari kunt u uw gedicht (laten) voorlezen tijdens het Bakkie in de Bieb, het wekelijkse koffiemoment in de bibliotheek tussen 10.00 en 12.00 uur op vrijdag. De winnaar van de Gedichtenwedstrijd krijgt een boekenbon van 25 euro.

Bezoekers van de bibliotheek ontvangen zolang de voorraad strekt tijdens de Poëzieweek een ansichtkaart met een toepasselijk gedicht over herinneringen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk