Plussen en minnen nr. 32

Minnen of plussen
Toch wel een minnetje dat artikel in het AD van zaterdag 3 maart. Over onze CdK weten we nu genoeg. Zijn efficiëntie bestaat af en toe uit het weekend zo organiseren dat zijn chauffeur hem in Friesland op moet halen, naar Rotterdam brengen voor een voetbalwedstrijd, terugbrengen naar Friesland en dan mag de brave man naar huis in het Utrechtse. Dat is dan 800 kilometers op uw en mijn kosten. En uit persoonlijke ervaring weet ik prima hoe belangrijk SKYBOX voetbalwedstrijden zijn voor contacten. De provincie Utrecht is daarmee helemaal gered. Duidelijk is ook dat zo’n CdK geen Zonnekoning is maar zich soms gedraagt als een klein baasje die niet voldoende gecontroleerd wordt en dus kattenkwaad uithaalt.

Veel meer min vind ik echter het feit dat onze vorige burgemeester, Cor de Vos, in de hitte van de discussie die in verschillende media plaats vond, volledig foutief ook tot de graaiers gerekend wordt. Dat werd geconcludeerd nadat bekend werd dat zijn afscheid 44 mille kostte. Dat is een bedrag waar best over gepraat mag worden. Doe je zoiets na 39 jaar dienst in openbare functies, waarvan het grootste deel als burgemeester?

De fout die gemaakt wordt is de gedachte dat Cor de Vos dit allemaal zelf bedacht zou hebben. Nee dus! Hij vroeg als cadeau geld voor de zustergemeentes van Nieuwegein. Dat is ook gebeurd. Verder had hij om niets gevraagd! Waarvan acte en misschien rectificatie?????????? ( Ondertussen heeft het AD via een interview met Cor de Vos dat afgelopen zaterdag keurig gedaan. Chapeau!)

Een plus?
Begin verleden week bericht gekregen dat mevrouw Bakthali een nieuwe partij heeft opgericht. Al doende hebben we nu 14 fracties en 16 partijen. Opvallend is dat mevr. Bakthali sinds zij als kleine zelfstandige opereert ontzettend te keer gaat tegen iedereen en alles, terwijl ze in de vorige periode braaf aan de hand van haar partij mee liep. Kennelijk was ze het toen eens met al die zaken die ze nu zo hartgrondig en luidkeels bestrijdt. Naar verluidt vindt ze dat ze wel zoveel herrie móet maken omdat ze anders niet gehoord wordt. Jammer dat ze al doende kennelijk zoveel energie verspeelt, dat ze naast al dat geluid verder niet veel tot stand brengt. Maar ze heeft nu ongeveer twee jaar geoefend in haar nieuwe hoedanigheid. Dus misschien komt er nog wel wat. Wij duimen voor haar!

Een grote plus met een klein …………. ?
Wethouder Lubbinge stond in de Molenkruier te glimmen naast de prachtige Boodschappen PlusBus “Gein Express”van de jongens van Onze Nieuwegeinse Samenleving. Die hebben een fraai initiatief genomen voor 55 plussers die niet meer zelfstandig op pad kunnen en organiseren uitstapjes en ook de mogelijkheid om gezamenlijk boodschappen te gaan doen. Ad Visschers en Harry Rietveld van Onze Nieuwegeinse Samenleving zijn de “aanstichters” naar een landelijk idee. Ze hebben middelen en medewerkers bij elkaar gesprokkeld met o.a. ook subsidies van RABO, gemeente en andere sponsors en donateurs. Ze hebben ingesproken, o.a. ook bij de COSBO, in wijknetwerken enz., en een voortreffelijke job gedaan in het promoten van dit idee en het vinden van steun.

Ja en dan roept wethouder Lubbinge opgewekt in de Molenkruier: “We hebben hier geen chagrijnige ouderen!” Aardig gezegd en ook meestal correct. Maar zonder Gein Express en die andere initiatieven waarvan er gelukkig heel veel zijn in Nieuwegein, zou ons wereldje voor oud én jong er een stuk anders uit zien. Dat de gemeente helpt en stimuleert is een feit maar zonder al die mensen uit onze stad met ideeën en energie zou er niet veel van terecht komen. We nemen aan dat de heer Lubbinge dat eigenlijk bedoelde te zeggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk