Plussen en minnen nr 26

Er gebeurde weer van alles in de afgelopen twee weken en raadslid Herman Troost van de VSP wil daar best wat opmerkingen over kwijt deze week.

Plussen
Ah dat stadhuis!
Ja dat ziet er prima uit, ook binnen. Nog wel even door de rommel heenkijken die hier en daar nog aanwezig is. Niet alles is klaar. Maar verder heeft het smoel en wanneer alles wel klaar is, zijn we er ook een beetje meer aan gewend. Vooral voor de medewerkers van de gemeente is het aanpassen. Andere werkmethodes, andere werkplekken, inloggen, uitloggen, geen vaste stek meer en ga zo maar door. Wij zijn benieuwd of het allemaal gaat lukken. We hopen dat het slaagt want toename van verzuim en vertrek zou natuurlijk niet fijn zijn. Los nog van de kwaliteit van het werk wat daar stevig onder kan lijden.

Over de koffieshop
Dat werd woensdagavond 16 november een aardige discussie. Zelfs mevrouw Bakhtalie deed mee en sprak warempel over het onderwerp dat die avond op de agenda stond. De insprekers deden eveneens een duit in het zakje waarbij een hele goede opmerking was. “Wanneer je een coffeeshop in je buurt hebt, verandert de kwaliteit van de buurt zo wie zo, ook al is er niets aan de hand”, of woorden van gelijke strekking. Dat gaat dus over perceptie en niet over de werkelijkheid. In de commissie was dat ook het geval. Immers de overlast werd vooral langs de meetlat van de politieke overtuiging gelegd. Neem daarbij dan ook nog het coalitiebelang in ogenschouw en we hebben heel fijn van gedachten gewisseld. Maar veel verder ging het ook niet.

Toch is er hoop want dat miljoen aan kosten om van die coffeeshop af te komen kan waarschijnlijk prima vermeden worden. Gewoon een kwestie van timing en correct onderhandelen. Een mogelijkheid die in de eerste nota van eind 2010 netjes was aangegeven. Dat naar aanleiding van de vragen van Trots en Leefbaar. Wat overigens een goed initiatief was en is. De vertraging komt voor een groot deel door de politique politicienne zoals de Fransen dat noemen, en de coffeeshop is inderdaad geen eenvoudig probleem!

Minnen
Treurige misverstanden
In de begrotingsraad gaat het over de (financiële) toekomst van Nieuwegein. Het is dan jammer wanneer er een fractie is die hobby-achtige aantijgingen meent te moeten verspreiden, gelardeerd met aanvallen op personen, zonder ook maar iets te zeggen over die begroting. De raadsleden zijn dit uiteindelijk spuugzat en liepen de vergadering uit. Dat werd hen natuurlijk door de betreffende partij heel kwalijk genomen. Verbazingwekkend is dat de persoon in kwestie samen met een ander raadslid een eerdere raadsvergadering verliet voordat er ook maar een woord gesproken was over het eerste onderwerp van die avond, te weten een brief vol met diezelfde aantijgingen en de reactie van de burgemeester daarop.

Nog verbazingwekkender wordt het wanneer door de persoon in kwestie naar haar aanhang getwitterd wordt vooral haar column op Pen te lezen want alleen daar staat de waarheid. De geschreven pers en de lokale televisie bleken niet in staat te zijn om iets verstandigs naar voren te brengen over de recente gebeurtenissen.

En de top is nu bereikt. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein blijkt ook al niet meer te deugen. Waarvan acte zullen we maar zeggen. Benieuwd wat er nog volgt! Het zal wel weer veel onzinnig email-verkeer zijn. Maar het is wel zonde, zoveel energie en zoveel tijd verliezen aan percepties zonder er ooit een feit bij te halen. Uiteindelijk is dat gewoon triest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren