Plussen en minnen nr 23

Plussen
Leuk die dag van het applaus
Los van het rondrijden van een bus met wat politici en de speciale aandacht die ook daardoor aan vrijwilligers besteed werd, is het buitengewoon positief dat vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. Dat zou vaker moeten gebeuren. Daarbij zouden we ook die vrijwilligers zelf eens aan het woord moeten laten. Wanneer je namelijk eenmaal vrijwilliger bent, in een hoedanigheid die goed bij je past, is er naast de voldoening om dat te doen ook de lol van het bij een club horen van mensen waarmee je samenwerkt en de tevredenheid dat je ze tot je vrienden en kennissen mag rekenen. Om het eens kort en goed te zeggen: “Wat hebben we samen al doende een plezier gehad en wat kwam er veel voor terug”. Ik ontzeg niemand het recht om gezellig voor de beeldbuis te zitten. Maar er eens vandaan komen en meedoen met zaken voor de stad, de sport, de senioren, en noem het maar op, biedt op een andere manier vaak veel meer voldoening. Ja je doet het dus ook voor jezelf.

Geharrewar
Stadspartij Ons Nieuwegein schrijft, heel voorzichtig, over hoe de raadsleden van Nieuwegein via deze columns op PEN elkaar in de haren vliegen. Daar is op zich niets mis mee. Zie ook de debatten van deze week in de Tweede Kamer waar men elkaar stevig aanpakte. En wanneer u dan goed kijkt, worden er naar afloop weer handjes geschud. Zo hoort het ook. Immers het debat hoe scherp ook gaat tussen partijen en hun overtuigingen. De mensen daarachter zijn gewoon collegae en bezig met verdedigen van de belangen van hun aanhang en die van het land. Althans dat is het principe. Dat ze het elk op hun eigen manier doen maakt het politieke debat juist interessant. Dat is ook in Nieuwegein zo en dat moet ook zo blijven.

Wanneer het dan volgens sommigen mis gaat, hebben we nog altijd een burgemeester die boven de partijen staat en desnoods koeltjes aangeeft dat de democratie in Nieuwegein goed werkt. Ook al zijn er anderen die dat niet vinden. Maar ja in de politiek is het zo: “Of je hebt een idee dat zo aanspreekt dat iedereen het volgt of je hebt de meerderheid en het liefst allebei tegelijk. Wanneer je tegelijk geen aansprekende ideeën hebt en ook geen meerderheid dan is politiek een uitzichtloos bestaan.”

Minnen
Bakthali en Co 2
Het geharrewar van Bakthali en Co begint steeds vreemdere vormen aan te nemen. Via deze columns op PEN en brieven aan de burgemeester worden er vreemde en ook onjuiste meningen geventileerd. Bovendien worden er collegae zwart op wit beschuldigd van zaken, lees samenzweringen en gekonkel, die gewoon onwaar zijn. Dat is wat anders dan elkaar tijdens een debat toe te voegen dat “je maar gewoon moet doen” zoals dat in de Tweede Kamer plaats vond. De vraag is natuurlijk wat de belangen in dit soort gedoe zijn voor de aanhang van de betreffende personen of voor de ideeën die ze uit willen dragen.

Voorlopig veroorzaakt het slechts veel werk waar zo te zien geen rendement uit komt, zeker niet voor de inwoners van Nieuwegein. Hoe indirect het soms ook functioneert, blijft dat rendement toch wel de reden om in deze stad actief te zijn als vrijwilliger of politicus. Jammer dat sommigen dat niet willen begrijpen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk