Plussen en minnen 33

Deze week een grote min. Terwijl den Haag bezig is met een nieuwe voorzitter van de Eerste Kamer, ook wel de Senaat genoemd, schijnt het probleem van 6 miljard extra bezuinigen de tweede viool te spelen. Ach om de burger weer meer te laten betalen is kennelijk niet zo heel veel studie nodig. Gewoon iedereen voor het blok zetten, vooral diegenen die met hun hoofd een millimeter boven het financiële maaiveld uit steken, en die daar beneden zitten ook niet vergeten.

In Nieuwegein is het niet heel veel anders. Daar worden jaarcijfers en de voorjaarsnota bijna ondergesneeuwd door bestemmingsplannen en de mogelijke discussie over integriteit van de Raad. En dat laatste vanwege Raadslid Bakhtali. Haar is misschien onrecht aangedaan. Maar in plaats met onderbouwing en bewijzen van dat onrecht te komen, begint zij met een one woman-show vol van misplaatste en vaak beledigende opmerkingen en onbewijsbare beschuldigingen. De Nieuwegeinse Raad is ongetwijfeld niet geschikt om als modelraad op te treden. Maar men accepteert elkaar en gaat correct met elkaar om. En voor wat ergernissen is er na de Raadsvergadering nog altijd een drankje in het bedrijfsrestaurant waar men ook kan bijpraten. Mevrouw Bakhtali krijgt door haar manier van doen steeds minder aandacht en heeft zich feitelijk al buiten de raad geplaatst. Om dat te begrijpen is er echt geen integriteitdiscussie noodzakelijk.

Laten we dus tijd besteden aan die nota’s en plannen die van belang zijn voor onze stad.

Plussen
Het is eindelijk zomer. Niet dat er wat van te merken is. Maar toch de stad bloeit en groeit. Langzaam maar zeker komen een aantal bouwputten aan hun eind. Dat mag nu ook wel. Want de inwoners en zeker die van de binnenstad en omgeving hebben ondertussen wel genoeg lawaai en getimmer mogen verdragen. Prettig om te weten is dat de bibliotheek goed draait en dat de Kom nog nooit zo veel abonnementen verkocht heeft. Het eerste was een kwestie van gewenning. Een bibliotheek op de tweede etage is wel even wat anders. Maar dat begint te lukken. En de Kom!? Ook een nieuw gebouw, waar nu bouwtechnisch de laatste puntjes op de I gezet worden, ook voor wat veiligheid betreft zoals door de VSP en anderen is gevraagd, en een nieuw bestuur plus nieuwe directie die gezamenlijk gaan scoren. Dat moet en mag ook wel na zolang wachten en zoveel onzekerheid. Dus even stevig doorgaan met dat nieuwe beleid en al die plannen. Want het zou toch leuk zijn wanneer we in Nieuwegein slagen met de Kom vanwege goed werk in plaats van alleen maar stevig bezuinigen. Daar kan den Haag ook nog wat van leren.

Nu ook dat Atrium van het stadhuis wat opplussen inclusief het stiltecentrum dat afgelopen zaterdag dicht was. Als warm welkom van het Stadshuis ontbreekt er nog veel. En buiten tussen Kom en Stadhuis zorgen dat er wat gezelligheid komt en wat bescherming tegen de wind. Althans dat was afgelopen woensdag tijdens een discussie over onze binnenstad een veel gehoorde vraag van bewoners en winkeliers. Ja vaak zijn het de kleine dingen die het doen. Dat geldt voor moeilijke discussies in de Raad net zo goed als bij de detail aankleding van een (kostbaar) stadscentrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren