Plussen en minnen 26

Helaas deze keer toch enkele MINNEN

Wachtgeldregeling wat doe je er mee aldus drie PvdA wethouders
Wethouder den Besten gaf helaas blijk van een totaal gebrek aan besef van wat een wachtgeldregeling in houdt. Dat is een overigens een terechte regeling voor politici die hun carrière zien stranden. In Nieuwegein hebben helaas verschillende wethouders van deze regeling gebruik mogen maken omdat ze na verkiezingen of om andere politieke redenen tevergeefs naar een baan mochten gaan zoeken. Mevr den Besten bevond zich niet in die situatie. Zij nam vakantie tussen twee banen. Kijk en daar is die regeling nu juist niet voor. Qua timing, in een slechte periode die maakt dat steeds meer mensen hun baan verliezen en tegen heug en meug moeten solliciteren, was het natuurlijk extra onverstandig.

Overigens mogen wethouders wanneer ze tien jaar als wethouder gewerkt hebben ook van wachtgeld gebruik gaan maken. Gezien de zwaarte van het wethoudersambt is dat niet onlogisch. Vaak echter gaan die wethouders naar enige rijd toch weer aan de slag. Zie Harry Bos de Utrechtse wethouder en ook onze eigen Bert Lubbinge. Die laatste gaat naar Amersfoort, weer als wethouder. Waarschijnlijk levert dat de gemeente Nieuwegein binnen de wachtgeldregeling nog wat voordeel op. We zullen het eens uitzoeken.

Bouwen in het park
Wethouder Adriani is tegen huizen bouwen in het park. Daarom is de petitie tegen bouwen in het park van de buurtbewoners misleidend, zegt hij. Immers de geplande woningen vallen binnen de contouren van het sportpark. Dat zijn nu van die redeneringen waarmee je de met de binnenstad opgebouwde gemeentelijke goodwill in één krantenartikeltje weer voor jaren onderuit haalt. De gemiddelde inwoners kan ook zeggen: We hebben een park, daar is een sportpark in aangelegd en nu die ruimte niet meer voor sport nodig is, wordt het weer park. Toch? In ieder geval is het comité : “geen huizen in park Oudegein” blij met de opmerking van de wethouder . Niet bouwen in het park dus. Er zijn al ruim 4000 handtekeningen binnen tegen die bouw en dat verdubbelt nog wel in de komende weken. Daar kan geen prietpraat tegenop.

PLUS
Joseph Ratzinger oftewel nog even paus Benedictus XVI heeft op 85 jarige leeftijd zijn vertrek aangekondigd. Gezien zijn gezondheidstoestand heeft hij gelijk. Beter nu zelf helder beslissen dan het straks zelf niet meer kunnen doen. Het leverde een zee vol reacties op waarvan een groot deel niet ter zaken doende zijn. Zo was er breed commentaar over wat de Paus gedaan heeft en wat hij volgens allerlei lieden had moeten doen. Dat de kennis en classificaties om dat oordeel te hebben vaak ontbrak, schijnt verder niets uit te maken.

De Pers, althans een deel, schrijft, rapporteert en toont een gezapig gebrek aan inzicht en kritisch vermogen. Daarbij wordt de Paus onterecht en misschien ook ongewild op het niveau van de eerste de beste gauwdief geplaatst. Als het maar nieuws is nietwaar.

Maar het St Pieterplein in Rome stond afgelopen zondag stampvol met mensen om de Pauselijke zegen te ontvangen en hem toe te juichen.
Ik denk dat heel veel mensen die het op TV zagen, daar ook blij om waren. Al was het maar dat in een land waar menigeen jammert omdat er twee jaar langer gewerkt moet worden voordat het pensioen begint, deze 85-ger eindelijk van zijn rust mag genieten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk