Katern

PLUS-café: tips & tricks voor veiliger leven

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Hoe kunnen 55-plussers ervoor zorgen dat ze veilig en prettig wonen? In het PLUS-café van de bibliotheek op maandag 17 september (14.30-15.30) gaan deelnemers aan de slag met veiligheid in en om het huis. Op het programma staan interactieve presentaties en workshops. Zo komen de wijkagent van de politie en de brandweer langs met praktische tips over het voorkomen van inbraken en branden. KMI Home Care neemt de nieuwste hulpmiddelen voor in huis mee, die de deelnemers van het PLUS-café meteen kunnen uittesten en proberen. Daarnaast geeft Fysiotherapie Galecop een valpreventietraining.

Zoals in voorgaande edities van het PLUS-café is dit onderwerp uitgekozen door de deelnemers en vrijwilligers. “Ik hoor vaak terug dat mensen willen weten hoe ze hun veiligheid zelf in de hand kunnen houden,” zegt Colinda Olff, coördinator van het PLUS-café. “Dankzij onze partners kunnen we mensen de handvatten geven om veiliger te leven en daardoor langer zelfstandig te blijven wonen.”

Het PLUS-café is een lifestylecafé voor bewuste 55-plussers in Nieuwegein. Elke maandag organiseert de bibliotheek een bijeenkomst en elke derde maandag van de maand is er een grote themabijeenkomst over onderwerpen die de deelnemers belangrijk vinden. In oktober gaat het PLUS-café aan de slag met vragen rondom erfrecht en testament. De toegang tot het PLUS-café is gratis. Aanmelden? Mail dan naar actie@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren