Pluk van de Pettefletprijs provincie Utrecht

De nominaties van de Pluk van de Pettefletprijs zijn bekend. Kinderen bij de natuur betrekken, beschermen van ransuilen, onderhoud van een bos: Utrechters maken zich sterk voor natuur en zijn daar trots op. De prijs is bestemd voor mensen die zich sterk maken voor groen en natuur in hun directe omgeving. Uit alle inzendingen heeft de jury 14 kanshebbers genomineerd. Een van de genomineerden is het Comite Bossenwaard, groene uiterwaarden in Nieuwegein.

Het Comité Bossenwaard maakt zich sterk voor natuurlijke uiterwaarden van de rivier de Lek bij Nieuwegein. Het Comité, een mooi voorbeeld van burgerparticipatie, wil natuurontwikkeling gecombineerd met wandelpaden realiseren. De organisatie heeft het voor elkaar gekregen dat bij de inrichting van het gebied natuur de eerste prioriteit heeft. Tussen 2013 en 2015 worden de uiterwaarden ingericht. Het comité houdt de vinger aan de pols. Pas als het gebied echt gerealiseerd is als EHS-gebied, zal het comité zichzelf opheffen.

Stemmen is mogelijk tot en met 28 februari 2013. De jury houdt de nominaties met de meeste stemmen kritisch tegen het licht van de criteria en bepaalt vervolgens de winnaar. Bezoekers van deze site kunnen hun stem uitbrengen, waarna de jury een definitief oordeel geeft. De winnaar van de Utrechtse prijs voor de Pluk van de Pettefletprijs dingt mee naar de landelijke Pluk van de Pettefletprijs en kan onder andere een geldbedrag van 3000 euro winnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk