Plofkraak veroorzaakt grote ravage

De Explosieven Opruimings Dienst doet onderzoek bij een geldautomaat in winkelcentrum Hoogzandveld. Hier is woensdagmorgen vroeg rond 04.15 uur een plofkraak gepleegd. Hierbij is brand ontstaan in de naastgelegen Blokker. Getuigen spreken van vier daders die op scooters zijn gevlucht. Dit is de derde plofkraak in korte tijd in Nieuwegein.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar volgens de politie steken er verdachte draden uit de geldautomaat. Zolang niet duidelijk is of er nog explosiegevaar is, is het winkelcentrum verboden gebied. Winkeliers kunnen daardoor hun zaak niet openen. Ook zijn ruim 30 omwonenden voor hun eigen veiligheid uit hun huizen aan de Ratelaar gehaald. Nadat de omgeving om 11.30 uur werd vrijgegeven, mochten ze thuis de schade opnemen.

De plofkrakers hadden het voorzien op een pinautomaat van de ING. Ze lieten hun auto brandend achter. Of ze geld hebben buitgemaakt heeft de politie niet bekend gemaakt.

Een bakkerij naast de pinautomaat liep rookschade en ook de directe omgeving was zwartgeblakerd. De politie heeft met onder meer een helikopter uitgekeken naar de daders, maar deze konden vluchten.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren