Pleinlunch in de wijk Fokkesteeg

Zondag 30 juni jl werd de Hoornseschans voor het vijfde jaar omgetoverd tot picknick locatie voor het jaarlijkse evenement Lunch op het Plein, georganiseerd door Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg. Er stond een lange rij met tafels en banken die werden bezet door ruim 120 personen. Het was gezellig druk en iedereen genoot van een lekkere lunch. Wijkbewoners maakten kennis met elkaar, terwijl de kinderen op het springkussen speelden, geschminkt werden, een ijsje aten of een ballon kregen van de ballonnenclown.

Traditiegetrouw werd tijdens dit evenement de winnaar van ‘t Schoffeltje 2013 – de jaarlijkse prijs voor de mooiste tuin van Fokkesteeg – bekend gemaakt. Wijkwethouder Renée Blom overhandigde de 1e prijs aan mevrouw Marga Jordan van de Olsterveste 14. De 2e prijs ging naar de Soesterveste 14 en de 3e prijs naar de Snekerverste 4.

Emilie Zonneveld: ‘Dit jaar hadden we een extra feestelijke Lunch, Burgemeester Backhuys opende deze middag officieel de Boekspot die eind juni jl door Wijknetwerk Fokkesteeg werd gerealiseerd in het wijkhuis. Hierdoor kunnen er, tijdens openingstijden van het wijkhuis, boeken uitgezocht en geleend kunnen worden zonder lid te worden. Er is al een aanzienlijke collectie boeken aanwezig. De Lunch werd traditiegetrouw afgesloten met de ballonnenwedstrijd. We zijn benieuwd waar de winnende ballon dit jaar terecht zal komen.’ Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag. (Klik op het videocameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk