Platform Vrijwillige inzet Nieuwegein van start

De werkgroep Vrijwillige inzet Nieuwegein is in januari overgegaan in het Platform Vrijwillige inzet Nieuwegein. Het doel van het platform is om te komen tot een geïntegreerde organisatie voor de ondersteuningsstructuur van inwonersinitiatieven en vrijwillige inzet. Voor een herkenbare uitwerking van de ondersteuning aan vrijwilligerswerk is gekozen voor een zestal Domeinen. Dit zijn: Zorg, Welzijn, Sport, Amateurkunst en cultuur, Onderwijs en educatie en Duurzame ontwikkeling, natuur en milieu. In het Platform zullen per domein twee personen zitting hebben.

In de conferentie van september 2015 gaven de vele aanwezige vertegenwoordigers van inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties groen licht aan de werkgroep om de goedgekeurde notitie “Vrijwillige inzet met Toekomst” verder uit te werken. Het eerste resultaat is dat het College van Burgemeester en Wethouders de notitie en ambities onderschrijft. In de notitie zijn de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • Samenwerken staat voorop, inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties gaan veel meer samenwerken en benutten elkaars sterktes en mogelijkheden
  • Ondersteuning is beschikbaar voor alle domeinen
  • De ondersteuning is voor iedereen; ook voor inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties die nergens anders terecht kunnen

  • Autonomie van de huidige organisaties wordt gerespecteerd

Om invulling te geven aan haar regierol voert het platform nu gesprekken met de verschillende organisaties die nu al inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties ondersteunen. Wat kunnen zij betekenen om invulling te geven aan het doel en de uitgangspunten van het platform? Het platform komt vervolgens met een ondernemingsplan met voorstellen hoe de ondersteuning er uit gaat zien en door wie en waar deze wordt gegeven. Het doel is immers een vruchtbare bodem voor inwoners initiatieven en vrijwilligersorganisaties in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk