Planning 2009 werkzaamheden en onderhoud GROEN-GRIJS-BLAUW

Tijdens de wijknetwerkvergadering van afgelopen dinsdag heeft mevrouw Roelie Poll van de gemeente Nieuwegein de wijkjaarplannen/onderhoudsplannen GROEN-GRIJS-BLAUW voor Batau noord gepresenteerd. Aan de hand van Power point beelden gaf zij uitleg over de door de gemeente te hanteren werkwijze betreffende de werkzaamheden aan en  het onderhoud van beplanting, bestrating en de watergangen.
Via een korte toelichting gaf ze nogmaals uitleg over de, het afgelopen jaar al vaker gepresenteerde, overstap van frequentie- naar beeldbestek. In deze nieuwe werkwijze zal de inbreng van de burger, persoonlijk en/of via het wijknetwerk een prominentere rol gaan spelen. Er gaat jaarlijks frequenter geschouwd worden, zowel met als zonder bewoners. In voorkomende gevallen zal overleg met het wijknetwerk gevoerd worden.

Voor 2009 zijn in Batau noord de volgende zaken gepland.
Boomonderhoud
In de loop van dit jaar zullen 66 bomen gekapt worden i.v.m. ziekte of in de toekomst te verwachten problemen. In het najaar van 2009 zullen 41 bomen herplant worden. In buurtcentrum Feniks en de Stadswinkel liggen inzagemappen waarin men alle informatie over deze bomen kan vinden plus de locaties en de procedures omtrent kapvergunningen. De voorlichting omtrent dit onderwerp zal plaats vinden via het wijknetwerk, de Molenkruier en de website van de gemeente.
Speeltoestellen
Gedurende het gehele jaar zullen de speeltoestellen geïnspecteerd en gecontroleerd worden. Het onderhoud zal op basis hiervan plaats vinden.
Verkeersborden, verkeerstekens en verkeersregelinstallaties
De verkeersborden en –tekens worden op juistheid gecontroleerd, schoongemaakt en rechtgezet.
De schakelkasten van de verkeersregelinstallaties gaan preventief twee maal per jaar onderhouden worden. Periodiek zullen lampen vervangen worden en op afroep storingen verholpen.
Openbare verlichting
Hiervoor bestaat een contract met het bedrijf Citytec. Storingsmeldingen kunnen rechtstreeks aan dit bedrijf gedaan worden  via telefoonnummer 088 – 8959300 of www.citytec.nl. Daarna dient de storing binnen vijf dagen verholpen te zijn, met uitzondering van kabelschades.
Straten en fietspaden
In het tweede kwartaal van 2009 wordt de Elandsweide en omgeving herbestraat omdat het wegdek in slechte staat en verzakt is. Om omwonenden te informeren wordt in het eerste kwartaal van 2009 een inloopavond georganiseerd.
In verband met de slechte staat waarin het asfalt verkeerd wordt het fietspad langs de A2 gereconstrueerd en het asfalt door het veel hardere beton vervangen. De zijaansluitingen op dit fietspad worden eveneens onder  handen genomen. De werkzaamheden vinden plaats in het eerste kwartaal 2009. Informatie zal via de huis aan huisbladen en de gemeentelijke website worden verstrekt.
Riolering en drainage
In de loop van 2009 worden de in 2008 uitgevoerde rioolinspecties, die in de hele wijk Batau noord plaatsvonden, beoordeeld. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak opgesteld. Wanneer de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden, zullen de betrokken bewoners via een huis aan huis brief op de hoogte worden gesteld.
In het tweede en derde kwartaal van 2009 zal, met uitzondering van de Elandsweide, in heel Batau noord de drainage voor de afvoer van het grondwater gereinigd en daar waar nodig hersteld worden. Bewoners die dat willen kunnen meeliften met de werkzaamheden en hun eigen drainage aan laten sluiten op de nieuwe drainage. De informatie over deze werkzaamheden zal via huis aan huisbrieven aan de betrokkenen plaats vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk