Plannen voor nieuw gezondheidscentrum, woningen en supermarkt gaan door in Doorslag

Het is definitief, de Lidl in winkelcentrum Doorslag gaat verdwijnen naar de Buizerdlaan. Op de plek waar het reeds gesloopte gebouw heeft gestaan van Allianz, komen woningen en een nieuwe XXL Lidl supermarkt. Buurtbewoners aan de Kauwenhof zijn blij met het besluit dat de gemeenteraad onlangs heeft genomen. Het voorstel Kauwenhof kreeg steun van 27 raadsleden; Bakhtali en Verbeek waren tegen. De bouw van de woningen en de supermarkt kan dan half 2023 starten.

De plek waar de nieuwe Lidl met woningen moet komen (midden in de foto)

Het kleine winkelcentrum in de wijk zorgt voor veel onrust. Auto’s vinden geen parkeerplek waardoor ruzies ontstaan en de vrachtwagens om de winkels te bevoorraden houden de bewoners uit hun slaap. Ook worden her en der de winkelwagentjes in de wijk achtergelaten die de auto’s beschadigen. Onduidelijk is nog wat er moet gebeuren met de kleine winkels in de wijk, zoals een snackbar die een sociale functie vervult. Inmiddels zijn de kapper en de bloemenwinkel verhuisd naar elders. Zij kwamen eerder in actie om de plannen tegen te houden, maar dat is niet gelukt.

Geen detailhandel meer op de Kauwenhof
Aan de Buizerdlaan 12 stond vroeger het kantoor van Allianz. BPD Gebiedsontwikkeling, de huidige eigenaar, heeft een plan gemaakt voor woningen en een supermarkt op deze plek. Het voorontwerpbestemmingsplan Buizerdlaan-Kauwenhof maakt deze ontwikkeling mogelijk. Daarnaast zal de detailhandelsbestemming van de locatie Kauwenhof verdwijnen zodra de Lidl aan de Buizerdlaan opent. Dat betekent dat er op de Kauwenhof geen winkels en/of supermarkt meer kunnen komen.

Lokatie Kauwenhof
De gemeente Nieuwegein is voornemens om op de plek van het oude winkelcentrum woningen te bouwen en een gezondheidscentrum. De gemeente Nieuwegein koopt het winkelcentrum aan de Kauwenhof aan en zal hiervoor een ontwikkelaar aantrekken. Lidl is sinds 2016 eigenaar van het winkelcentrum.

Het winkelcentrum vanuit de lucht aan de Kauwenhof waar nieuwe appartementen moeten komen

One thought on “Plannen voor nieuw gezondheidscentrum, woningen en supermarkt gaan door in Doorslag

  1. Lies Sanders

    Graag een kleine super met postfaciliteiten terug

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk