Piperade

Dit zacht smakende eiergerecht is snel en eenvoudig te maken. Door het ruime gebruik van tomaten en paprika’s bevat het veel vitamientjes. Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Voor 4 personen
2 eetlepels olie
1 grote ui
2 paprika’s, groen en rood
2 teentjes knoflook
4 tomaten
zout en peper
4 eieren, vrije uitloop
2 eetlepels melk Pel de ui en snij deze in ringen.
Was de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten en snij ze in reepjes.
Pel de knoflook.
Was de tomaten, verwijder de harde kern en snij ze in stukjes.
Verhit de olie in een koeken- of hapjespan.
Bak ui en paprika gaar.
Pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg de tomaten toe, schep even om en voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat dit 5 minuten op een laag pitje zachtjes bakken.
Klop ondertussen de eieren los met de melk.
Giet het eierenmengsel bij de groenten en laat dit, onder af en toe roeren, 3 tot 4 minuten pruttelen en zacht stollen.
Schep het gerecht op een verwarmde schaal en serveer het direct met knapperig vers volkorenbrood en een salade. Vegetarisch groente- of lunchgerecht
Tijd 15 tot 20 minuten
Bron: het boekje “Koken met natuurlijke ingrediënten” door Carole Handslip Weetje
Paprika’s, tomaten en grote courgettes bevatten veel zaden. Wij gooien die meestal bij het GFT-afval.
De mensen in vluchtelingenkampen in Algerije zouden erg blij zijn met deze zaden. Er kunnen namelijk moestuinen mee aangelegd worden, waarmee de vluchtelingen voor een deel in hun voedsel kunnen voorzien. De Belgische professor Willem van Cotthem is bezig met een uniek project. Als raadgever voor Unicef is hij in de vluchtelingenkampen geweest. Hij roept iedereen op om zaden van o.a. (water)meloenen, pompoenen, paprika’s, avocado’s, papaya’s en aubergines te verzamelen en naar hem op te sturen. Hij zorgt ervoor dat de zaden op de plaats van bestemming komen.
Voor het adres van Willem van Cotthem, uitleg over het verzamelen van de zaden en over zijn bijzondere project kijk je op http://zadenvoorleven.wordpress.com/ Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk