Pinnen met gestolen bankpas in Nieuwegein

Als een vrouw afrekent bij een winkel in Nieuwegein, staan er drie vrouwen wel heel dichtbij haar. Even later blijkt dat haar bankpas is gestolen. De vrouw die vervolgens met de gestolen pas pint, lijkt sprekend op één van die drie vrouwen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en haar handlangers.

Het gebeurt op 14 september 2017 in winkelcentrum Cityplaza bij De Tuinen. De drie vrouwen passen een klassieke truc toe; eerst kijken ze de pincode af en vervolgens stelen ze de pas. Als het 69-jarige slachtoffer beseft dat haar bankpas is gestolen, loopt ze meteen naar de bank om de pas te blokkeren. Maar dan is er al ruim 300 euro mee gepind.

Signalement van de verdachte
De vrouw die staat te pinnen is hoogstwaarschijnlijk één van de drie zakkenrollers die de code afkeken, toen het slachtoffer afrekende bij de winkel. Het signalement van de verdachte luidt:

  • vrouw
  • blanke huidskleur
  • normaal postuur
  • lang, donker haar, opgestoken
  • droeg een zwarte leren jas
  • had een donkere sjaal om, waarmee ze haar mond en neus afdekte.

 Vragen
Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie zij en haar handlangers zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online tipformulier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren