Van Piekeren zet AkoestiCafé op zijn kop

Woensdag 11 oktober jl. stond het vierkoppige Utrechtse folk/popgezelschap Van Piekeren in café De Burgemeester, waar de zevende editie van het rondreizend AkoestiCafé werd gehouden. De volgende editie is op woensdag 8 november aanstaande in Boerderij De Middenhof. Dan met singer-songwriterduo Janique & Niels en gypsy jazz van Trio Blue Skies.

Afgelopen woensdag was het vanaf de eerste minuut duidelijk dat de ervaren muzikanten Van Piekeren er zin in hadden. Zanger Jan van Piekeren stuiterde een uur lang door het publiek in het volle café, terwijl het speelplezier van zijn drie muzikale begeleiders van het podium af spatte. Het publiek werd getrakteerd op het ene sterke liedje na de andere, waarbij hun ogenschijnlijk onvermoeibare voorman er voor zorgde dat iedereen een grote grijns op het gezicht hield . ‘Magisch’, verzuchtte gitarist Johan Fransen na afloop. ‘Dit was een avond dat alles klopte. Wat een feest!’ Het publiek was het roerend met hem eens.

Organisator Martin Koot: ‘De avond begon rustiger met het duo Van Hemel en Hel, die drie uur voor aanvang bereid waren gevonden om de zieke Woody & Cat te vervangen. Gitarist/zanger Johan van Drunen en zangeres/fluitiste/doedelzakspeelster Helga Buitelaar beschikken over een schatkist vol met mooie liedjes en zette een gepassioneerde set neer. De aanjagers van het AkoestiCafé waren dan ook weer tevreden. ‘Weer een vol café, blije muzikanten en een geweldige sfeer’, verzucht organisator Martin Koot. ‘Het blijft elke keer weer spannend, maar na zo’n avond zitten we weer vol energie om de volgende editie te regelen.’’

De volgende editie is op woensdag 8 november in Boerderij De Middenhof, met singer-songwriterduo Janique & Niels en gypsy jazz van Trio Blue Skies.

Van Piekeren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk