PGN initiatieven

Klein maar fijn, zo kun je de PGN-fractie in de gemeenteraad van Nieuwegein omschrijven. Altijd serieus aan de weg timmerend. Peter Zwart, fractievoorzitter, nooit te betrappen op veel lawaai, komt altijd gedegen en goed voorbereid aan de start. Herman Tomas, commissielid, is de enige in de gemeenteraad, die de sociale wetgeving tot op de draad kent, de sociale zekerheid zelve. En dan Chris Bouws, raadslid, altijd kien op onrecht en hij is daarbij nog hoorbaarder aanwezig dan zijn immense lijf.

Die fractie mengt zich niet in het gebissebis tussen (oud-, nieuw- of rechts-)liberalen, rest-fortuynisten, afgesplitste ONS-jes, overgelopen JOVD-ers en de Leefbare Nieuwegeiners.

Die fractie doet gewoon haar werk: komt met initiatief-voorstellen, nu over de aanpak van fraude in de bijstand en het heffen van toeristenbelasting. Eens of niet mee eens, maar het leidt tot zinnige discussie.

Natuurlijk als PvdA-er is het mijn partij niet, maar ze doen tenminste iets positiefs, in plaats van anderen de huid vol te schelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk