Katern

Petitie voor behoud PAUW Bedrijven groot succes!

De petitie voor het behoud van de sociale werkvoorziening PAUW Bedrijven is een groot succes. Online kwamen de afgelopen anderhalve maand bijna 2000  ondertekeningen binnen en op papier maar liefst 2731. Daarmee komt het totale aantal ondertekeningen uit op 4654!

De petitie ‘PAUW Bedrijven moet blijven’ is door de fractie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal in De Ronde Venen gestart op 4 december vorig jaar toen bleek dat de colleges van vier van de zes gemeenten, waaronder Nieuwegein, die eigenaar zijn van PAUW Bedrijven de sociale werkvoorziening op wilde heffen. De petitie roept de zes gemeenten op om de sluiting te voorkomen en samen met PAUW Bedrijven op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. De petitie kan nog tot 1 februari worden ondertekend op pauwbedrijvenmoetblijven.petities.nl.

De duurzame oplossing waar de petitie toe oproept is inmiddels een stuk dichterbij doordat er een second opinion is gekomen op het rapport Langedijk op basis waarvan een meerderheid van de colleges besloot om PAUW Bedrijven op te heffen. Uit deze second opinion van organisatieadviseur Robert Capel blijkt dat de keuze van vier van de zes colleges voor het opheffen van PAUW Bedrijven een te voorbarige beslissing was. De onderzoeker concludeert dat alternatieven niet goed zijn onderzocht en het opheffen van PAUW Bedrijven daardoor als enige conclusie naar voren kwam. Dit terwijl er wel degelijk betere alternatieven zijn met behoud van PAUW Bedrijven.

Uit het rapport blijkt verder dat in het land in minder dan 5% van de gevallen wordt besloten tot het opheffen van een sociale werkvoorziening en dan gaat het zonder uitzondering om sociale werkvoorzieningen die flink verlies draaien en dat is bij PAUW Bedrijven niet het geval. De onderzoeker adviseert dan ook om in te zetten op een variant met behoud van PAUW Bedrijven. Daarmee blijft de expertise van PAUW het beste behouden, is het behoud van werkplekken beter te garanderen en worden liquidatiekosten van naar schatting 10 miljoen euro voorkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren