Pesttoneel op het Oosterlicht

Op dinsdag en woensdag 15 en 16 november j.l. hebben vijfdejaars leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein traditiegetrouw het pesttoneelstuk opgevoerd voor de eerstejaars leerlingen. Ook ouders hebben er woensdagavond van kunnen genieten. Het doel is brugklassers bewust maken van het feit dat er allerlei soorten pesters en meelopers zijn en allerlei slachtoffers. Met dit toneelstuk wordt onder leiding van de mentoren in de brugklassen het pestproject gestart. Kinderen die gepest worden kunnen op het Oosterlicht ook de hulp inroepen van peermediators. Dit zijn ouderejaars leerlingen die opgeleid zijn om problemen tussen leerlingen op te lossen.

Het toneelstuk, onder leiding van de dramadocent Justin Mannak, is door twee groepen ingestudeerd, zodat het gevoelige onderwerp niet steeds weer door dezelfde leerlingen opnieuw gespeeld hoeft te worden. Op woensdagavond werd het toneelstuk door beide groepen na elkaar opgevoerd.

De toeschouwers bleken na afloop zeer onder de indruk en stelden veel vragen over hoe het Oosterlicht College met dit soort situaties omgaat. Ook de dubbele voorstelling viel in goede aarde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk